Турецька компанія передасть Україні плавучі електростанції

Share

Турецька компанія Karpowership та АТ «Енергетична компанія України» підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає постачання плавучих електростанцій потужністю 500 МВт

Як наголошують у Karpowership, електростанції компанії зможуть забезпечити потреби в електроенергії 1 млн домогосподарств, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Anadolu.

Допускається розміщення плавучих електростанцій у портах Молдови та Румунії та подача електроенергії в мережі України через ці країни.

Зазначається, що Karpowership та ЕКУ проведуть переговори з владою Румунії та Молдови щодо реалізації цього рішення.

«Плавучі електростанції пропонують швидкі, надійні та гнучкі розв'язання проблем з електрикою, і ми готові підтримати Україну в цьому якнайшвидше», – наголосила представниця турецької компанії Зейнеп Харезі.

Karpowership є одним із найбільших у світі операторів плавучих електростанцій. Потужність флоту компанії з 36 суден становить 6 гігаватів.

«ЕКУ» 28 червня 2022 року у рамках виконання вимоги Третього енергопакету було перепідпорядковано від Міненерго до Мінекономіки для створення на його базі державного енерготрейдера.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom