Світ має запровадити санкції проти російської атомної промисловості, – Галущенко

Share

Цивілізований світ мусить об’єднати зусилля та запровадити санкції проти російської атомної промисловості, відмовившись від співпраці з «Росатомом»

На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі із надзвичайним і повноважним послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі, передає прес-служба українського відомства.

Сторони, зокрема, обговорили питання ядерної та радіаційної безпеки на Запорізькій АЕС, поточні потреби енергетичного сектору України в умовах постійних атак Росії на об’єкти енергетики та двосторонню співпрацю з відновлення і відбудови енергосектору на основі новітніх технологій.

Міністр підкреслив, що своїми діями в Україні Росія порушує всі сім базових принципів ядерної і радіаційної безпеки і мусить понести за це відповідальність.

Мацуда Кунінорі підкреслив, що питання забезпечення ядерної і радіаційної безпеки є дуже вагомими для його країни, і Японія готова до поглиблення співпраці з Україною в цьому напрямку.

Галущенко наголосив, що Україна розпочинає відновлення та розвиток енергетики на основі найсучасніших технологій та з урахуванням всіх ризиків та небезпек від злочинних дій країни-агресора.

«Ми вже працюємо над децентралізацією нашої енергосистеми, що зробить її більш стійкою. Одним із швидких рішень в цьому напрямі є розвиток відновлюваної енергетики», – розповів він.

Сторони обговорили участь японської сторони у проектах з відновлення українського енергетичного сектору на основі новітніх технологій, зокрема, співпрацю у будівництві малих модульних реакторів та спільну реалізацію водневих проектів.

«За цим майбутнє. Ми відкриті для активної співпраці у сфері будівництва малих модульних реакторів і маємо значний потенціал для реалізації водневих проектів. Україна має професіоналів та технічні можливості, які дозволять нам стати одним із лідерів у цих інноваційних напрямах», – наголосив Галущенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom