Збитки, завдані українській інфраструктурі, зросли до $138 млрд, – KSE

Share

На грудень 2022 року загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії, оцінюється в $137,8 млрд

Про це повідомляє Київська школа економіки (KSE), аналітичний підрозділ якої здійснює такий підрахунок в рамках проекту «Росія заплатить», передає «УНІАН».

«Порівняно з останніми розрахунками станом на листопад 2022 року загальна сума збитків зросла на майже $2 млрд. Росія продовжує завдавати руйнування інфраструктурі України шляхом масованих атак, обстрілів і ведення бойових дій. За оцінкою експертів проекту KSE «Росія заплатить» найбільше зростання збитків за підсумками грудня пов'язане зі збільшенням втрат від руйнування житлового фонду, закладів освіти та об'єктів сфер культури, релігії та спорту», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються в $54 млрд. За грудень ця сума зросла ще на $1,5 млрд. За більш ніж десять місяців війни в цілому пошкоджено або зруйновано 149,3 тис. житлових будинків, серед яких 131,4 тис. приватних будинків, 17,5 тис. – багатоквартирних і 280 гуртожитків.

«Найбільш постраждалими від війни сферами залишаються також інфраструктура, з нанесеними збитками на $35,6 млрд, промисловість і втрати підприємств – $13 млрд», – йдеться в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom