США та союзники погодили два обмеження цін на російські нафтопродукти

Share

Країни G7 домовилися встановити дві різні граничні ціни на російські нафтопродукти: одну – на продукти, які продаються з премією до ціни на нафту (наприклад, дизельне пальне чи газойль), другу – на продукти, які торгуються нижче вартості нафти (мазут)

Про це повідомило Міністерство фінансів США за підсумками зустрічі заступника міністра Воллі Адеємо з колегами з коаліції країн, які запровадили обмеження цін на російську нафту, передає «Бізнес.Цензор».

«Заступники міністрів фінансів відзначили, що обмеження цін має дві мети – обмежити доходи Росії від експорту нафти та стабілізувати світові постачання енергоресурсів», – йдеться у повідомленні.

Обмеження цін на російські нафтопродукти має запрацювати у лютому, разом із набуттям чинності ембарго на постачання нафтопродуктів з Росії до ЄС.

У Мінфіні США зауважили, що у березні також відбудеться перегляд граничних цін на російську нафту. Це дасть змогу врахувати зміни на світових ринках після запровадження обмежень на нафтопродукти.

На початку грудня країни групи G7 оголосили, що погодилися встановити «стелю цін» на нафту, яка експортується з РФ морем, на рівні $60 за барель.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom