Зеленський сподівається, що МАГАТЕ стримає РФ від обстрілів українських АЕС

Share

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що місії Міжнародного агентства з атомної енергії унеможливлять подальші обстріли українських АЕС з боку Росії

Про це Зеленський сказав під час зустрічі із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, який перебуває з робочим візитом в Україні, передає прес-служба глави держави.

Зеленський відзначив активну роль МАГАТЕ у розв’язанні питань, пов’язаних із ядерною безпекою, що є вкрай важливим на тлі війни, розпочатої Росією проти України. Президент наголосив на неприпустимості продовження обстрілів об’єктів української атомної енергетики російським агресором.

У цьому зв’язку Зеленський привітав розміщення інспекторів агентства на українських АЕС: «Знаю, що наші команди працюють над посиленням безпеки ядерної інфраструктури. Дякую за позитивне рішення щодо розміщення інспекторів на наших атомних електростанціях. Це дуже важливо».

Окрему увагу приділили ситуації на Запорізькій атомній електростанції, яка до цього часу перебуває під тимчасовою російською окупацією. Зеленський окремо наголосив на важливості демілітаризації станції та виведення з неї всіх без винятку представників Росії. Президент акцентував, що Україна продовжить обговорення цього питання виключно з МАГАТЕ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom