Ситуація на ЗАЕС погіршується, – Галущенко

Share

На Запорізькій АЕС відбувається постійний тиск на людей, оскільки російські окупанти не отримали очікуваних результатів щодо підписаних контрактів

Також ситуація погіршується і з технічної точки зору, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері національного телемарафону, передає «Бізнес.Цензор».

«Зараз станція не працює, лиш отримує енергію з української сторони. Ситуація складна, і це відмічають експерти з МАГАТЕ. Є позиція про те, що треба, щоби хоча би кілька блоків працювало, вони доводили цю позицію до росіян», – сказав Галущенко.

За його словами, Україна поверне ЗАЕС, це питання часу і в немає інших очікувань. Але ключове – в якому стані Україна отримає ЗАЕС назад.

«І тут дуже важлива місія МАГАТЕ, яка має там дивитися і з точки зору того, що відбувається, і з точки зору нашої станції, нашого устаткування», – сказав Галущенко.

Відповідаючи на запитання про кількість людей на ЗАЕС, міністр сказав, що там сьогодні перебувають близько 6 тисяч людей, але вони обмежені в допуску на станцію.

«Сам допуск – там десь 2,5-3 тисячі, до окупації було 11 тисяч», – сказав Галущенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom