ЄС та НАТО створили спецгрупу для запобігання блекауту

Share

Європейський Союз і Організація Північноатлантичного договору (НАТО) створили робочу групу для реагування на загрози для критичної інфраструктури

Про це президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, передає «УНІАН».

Президентка Єврокомісії зазначила, що ЄС і НАТО мають посилити співпрацю в питанні безпеки інфраструктури.

«Ми бачили саботаж на «Північних потоках», який показав, що ми маємо бути готові і що ми маємо протидіяти цьому новому типу загроз. Тому сьогодні ми засновуємо робочу (цільову) групу ЄС-НАТО для стійкості критично важливих об'єктів інфраструктури», – сказала фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії зазначила, що в цій робочій групі експерти з Євросоюзу і Альянсу «будуть працювати, не покладаючи рук, з метою виявлення ключових загроз для нашої критичної інфраструктури, вивчення стратегічних факторів уразливості, які ми маємо, а також для розробки ключових принципів для поліпшення нашої стійкості». Також робоча група пропонуватиме заходи з метою зменшення наслідків та заходи для виправлення недоліків.

«Робоча група з самого початку відповідатиме за чотири сектори – це транспорт, енергетика, цифрова галузь і космос. І звичайно, ми будемо звітувати про наші результати роботи країнам-членам або союзникам», – сказала фон дер Ляєн.

Вона додала, що йдеться про обмін інформацією та передовим досвідом та про завчасне запобігання загрозам.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom