Україна очікує від ЄС санкційного удару по ядерній галузі Росії, – Шмигаль

Share

Український уряд очікує, що десятий пакет антиросійських санкцій Європейського Союзу міститиме обмеження проти ядерної галузі РФ

Таке очікування висловив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом у Києві, передає «Бізнес.Цензор».

За словами глави уряду, триває активна робота з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками: демілітаризація Запорізької АЕС, постачання електрообладнання, можливості імпорту електроенергії з ЄС та санкції проти РФ.

«Розраховуємо, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі Росії, зокрема «Росатома». Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології», – наголосив Шмигаль.

Також співрозмовники обговорили питання післявоєнного відновлення України, яке має відбуватися на основі принципів зеленого курсу.

«Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, що допоможе Європі швидше відмовитися від російських викопних ресурсів», – додав український прем’єр.

Крім того, він додав, що найближчим часом Україна та ЄС мають укласти меморандум щодо започаткування стратегічного партнерства у сфері відновлюваних газів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom