В Україні арештували один з найбільших логістичних центрів, який належить росіянам

Share

Транспортний холдинг, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, підозрюється в ухиленні від сплати податків на понад 18,3 млн грн, повідомляє Бюро економічної безпеки

За даними детективів, бенефіціарними власниками холдингу через кіпрську офшорну компанію є громадяни РФ.

«Детективи БЕБ виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують громадянство Російської Федерації засновників. Громадяни РФ за попередньою змовою зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість під час проведення фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності», – сказано в повідомленні.

Заарештовані корпоративні права товариства. Також шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном – дев’ять одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним. Орієнтовна загальна вартість арештованого майна становить близько 700 млн грн.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 28 КК України (правопорушення вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) триває.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom