Розслідування вибухів на «Північних потоках» продовжується, – ЄК

Share

Розслідування диверсії на газопроводах «Північні потоки» відбувається на національних рівнях країн, яких торкнувся цей інцидент

Про це заявила офіційна представниця Єврокомісії Дана Спінант, передає Інтерфакс-Україна.

«У будь-якому випадку ми вжили заходів щодо захисту критично важливих інфраструктур. Цілу серію заходів вжито на рівні Європейського Союзу в прямому зв'язку з цими інцидентами, щоб захистити наші критично важливі інфраструктури», – сказала Спінант.

У свою чергу інша представниця ЄК Аніта Хіппер у відповідь на питання про те, що випливає з доповіді відповідних країн про інцидент, пояснила: «Шведська влада повідомила нам, що завдані газопроводам «Північні потоки» збитки є результатом диверсії, що доведено. Але розслідування, як і раніше, продовжується в Данії, Швеції та Німеччині».

При цьому вона зазначила, що розслідування входить до компетенції цих країн.

Довідка. 26 вересня на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» виявили витоки газу. Пізніше оператор «Північного потоку» повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів та мають «безпрецедентний характер».

Поліція Данії заявила, що попереднє розслідування пошкоджень двох ниток газопроводу «Північний потік» у данській частині Балтійського моря свідчить, що витоки газу були спричинені потужними вибухами. Поліція Швеції також знайшла підтвердження вибухів на газопроводах системи «Північний потік».

В ЄС офіційно не звинувачували Росію у причетності до організації вибухів на газогонах, однак не відкидали такої можливості.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom