До АРМА передали активи російського олігарха на майже 800 млн грн

Share

Арештовані за матеріалами Національної поліції активи російського олігарха на майже 800 млн грн передано до АРМА, повідомляє пресслужба МВС

«Йдеться про десятки тисяч тонн залізної руди, яку мали намір доставити морським транспортом підприємствам ВПК РФ, зокрема, ракетобудівним», – сказано в повідомленні.

У МВС зазначили, що поліція продовжує комплекс заходів, виявляє й надалі спрямовує на користь держави активи представників російського олігархату та холдингів, причетних до фінансування війни проти України.

«Так, співробітники слідчого управління Одеської поліції, облуправління стратегічних розслідувань та прокуратури виявили 50 тис. тон залізної руди в одному з портів. На залізну руду на суму 800 млн грн накладений арешт. Майно російського олігарха передано у комерційне користування до АРМА. Отримані кошти підуть на потреби ЗСУ», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки України арештувало 166 тис. тонн залізної руди, що перебуває у власності іноземної компанії. За даними СБУ, йдеться про російського олігарха Алішера Усманова.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom