«Укргазвидобування» в 2022 році зменшило видобуток газу лише на 3%

Share

Компанія «Укргазвидобування» в 2022 році попри руйнування та окупацію частини виробничих об’єктів на сході країни видобула 12,5 млрд кубометрів природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж у 2021 році

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Такий результат став можливим в умовах, коли сотні виробничих об’єктів та одиниць обладнання зазнали обстрілів, багато родовищ та сотні свердловин «Укргазвидобування» перебували або досі перебувають під окупацією чи поблизу лінії фронту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 2022 рік компанія пробурила 47 нових свердловин, що майже дорівнює показнику попереднього року. При цьому буровики компанії встановили одразу два рекорди з буріння за останні як мінімум 15 років: місячної і добової проходки.

Крім того, виконано 74 гідророзриви пластів, що є ще одним рекордом – найбільша кількість операцій власним флотом на місяць. Так само компанії вдалося утримати на високому рівні кількість інших операцій: 191 капітальний ремонт свердловин, 486 операцій колтюбінговими установками, 2 333 геофізичні операції. Також було обладнано системами механізованого видобутку 141 свердловину – це майже вдвічі більше, ніж у 2021 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom