Метінвест спрямував на оборонні та гуманітарні ініціативи 2,8 млрд гривень

Share

Від початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року Метінвест спрямував понад 2,8 млрд грн на посилення обороноздатності країни, підтримання співробітників та мирних українців. З них 1,5 млрд грн пішли на потреби армії, повідомили у компанії.

«Метінвест докладає всіх зусиль, аби наблизити перемогу України на всіх напрямах. Наші підприємства, наскільки це можливо в воєнних умовах, продовжують виробляти продукцію для оборони та відновлення інфраструктури країни, зберігати робочі місця та сплачувати податки. У межах Сталевого Фронту Ріната Ахметова ми забезпечуємо амуніцією та виробами з металу нашу армію. Гуманітарна ініціатива «Рятуємо життя» опікується продуктами та предметами першої потреби для українців, а також їхнім фізичним та психологічним здоров’ям. Ми дбаємо про співробітників і прагнемо зберегти колектив, аби мати змогу допомагати країні в майбутньому», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Як зазначили в Метінвесті, підприємства, що входять до групи, попри складні обставини в Україні, продовжують працювати з різним рівнем завантаження. Зокрема, у грудні комьінат «Каметсталь» відновив виробництво чавуну, сталі та прокату після зупинки виробництва в листопаді через ракетну атаку Росії на українську енергетику. Продовжується виробництво на спільному підприємстві групи «Запоріжсталь», на підприємствах Покровської вугільної групи триває будівництво 11-го блоку з видобутку вугілля, а на Центральному ГЗК – виробництво окатків. Загалом фокус підприємств Групи спрямований на те, щоб мати змогу оперативно відновити роботу або збільшити рівень виробництва за умов сприятливої кон'юнктури.

Підприємства Метінвесту задіяні у допомозі армії. Зокрема, на фронт вже передали 69 спеціальних мобільних укриттів для зміцнення окопів, виготовлених на меткомбінатах групи.  Метінвест також передав оборнцям 25 тисяч касок і шоломів, та 150 тисяч бронежилетів, більшість з яких виготовляється в Україні. Для цього на підприємствах Групи налагодили власне виробництво сталі для бронепластин. Бронесталь Метінвесту використовують і для захисту колісного транспорту. Із металу компанії виготовляють оборонні елементи – 80 тисяч протитанкових їжаків, а також шиповані ланцюги й мінібастіони.

Компанія також ініціювала проект «Рятуємо життя», завдяки якому за 10 місяців війни з-за кордону доставлено понад 4 000 тонн харчових продуктів і речей першої потреби. Допомогу отримали понад 350 тис українців. Крім того Метінвест підтримує лікарні, надаючи медикаменти та обладнання, а також розвиває напрямок протезування.