«Укрнафта» планує придбати власний парк бензовозів до 2024 року

Share

На балансі «Укрнафти» не було власного логістичного автопарку, а сторонні компанії, які раніше надавали відповідні послуги, відмовилися їх надавати

У зв'язку з цим «Укрнафта» пропонує річні терм-контракти на комерційних умовах на перевезення палива для мережі, у тому числі й для дрібнооптових клієнтів, але насамперед для Міністерства оборони, повідомив директор компанії Сергій Корецький в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Ми працюємо над вирішенням ситуації, і з минулого тижня почали динамічно розвозити пальне за заправками. На сьогодні більшість АЗК «Укрнафти» забезпечені всіма видами палива», – сказав Корецький

Він уточнив, що компанія оголосить тендери в системі Prozorro на закупівлю необхідного автотранспорту, водночас на закриття власних логістичних потреб, які він оцінює у 100 бензовозів та 40 газовозів, піде щонайменше рік.

«По-перше, як європейські, так і українські компанії масово закуповують автотранспорт для власних потреб, і ми станемо у «хвіст» великої черги. По-друге, бензовози та газовози потрібно виготовити, доставити та розмитнити, що займає час», – пояснив Корецький.

«Укрнафта» має 85 спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів. На її балансі перебуває 1 809 нафтових та 153 газові свердловини. Компанії належить 537 АЗС, із яких станом на кінець грудня 2022 року працюють 449. Інші – або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom