На тлі повномасштабної війни в Україні найбагатші люди планети втратили $1,4 трлн, – Bloomberg

Share

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну 500 найбагатших людей світу втратили у 2022 році $1,4 трлн

Як повідомляє Bloomberg, у цьому році сталося суттєве падіння для групи мільярдерів, чий статок зріс до незбагненних висот в епоху «легких грошей» під час пандемії. Так, Ілон Маск, Джефф Безос, Чанпенг Чжао і Марк Цукерберг втратили близько $392 млрд зі свого сукупного стану, пише «УНІАН».

У той же час індійський магнат Гаутам Адані випередив Білла Гейтса і Уоррена Баффета за індексом багатства, і збільшив свої статки на $42 млрд за рік, до $119 млрд. Так він став третьою найбагатшою людиною в світі наприкінці серпня, а у вересні ненадовго обійшов Безоса і посів друге місце в рейтингу. Це найвищий рейтинг за всю історію для азійського мільярдера. 

Навіть у важкий рік для американських техтітанів втрати Цукерберга виділяються, зазначає видання. До середини вересня його капітал впав на $71 млрд з 1 січня, або на 57%, через дорогий перехід до метавсесвіту і загального спаду в галузі, який потягнув вниз ціну акцій Meta. Протягом року він опуститься на 19 позицій в індексі, і закінчує 2022 рік на 25 місці, що є найнижчою позицією з 2014 року. 

Криптовалютна біржа FTX, що належить Бенкману-Фріду, обвалилася після того, як криза ліквідності виявила діри в його криптоімперії. Статок Фріда в розмірі $16 млрд стерто менш ніж за тиждень. Ця подія спричинила падіння на $84 млрд статків гендиректора Binance Чанпена Чжао.

Російські олігархи на 30 грудня 2022 року втратили $100 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom