Річний вантажообіг морських портів України скоротиться втричі, – АМПУ

Share

Вантажообіг морських портів України в 2022 році становитиме 50,8 млн тонн, що втричі менше за 2021 рік

Про це розповів в інтерв’ю виданню «Порти України» керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Олексій Востріков

«При цьому очікувана перевалка дунайських портів порівняно з минулим роком зросте в рази, зокрема Ізмаїльського порту – більш ніж удвічі, до 8,6 млн тонн, Ренійського порту – вп’ятеро, до 6,9 млн тонн, порту Усть-Дунайськ – у 12,2 раза, до 783 тис. тонн», – сказав він.

За попередніми оцінками, Одеський порт скоротить вантажообіг майже втричі – до 7,7 млн тонн, Чорноморський порт – у 2,2 раза, до 11,7 млн тонн, Південний – у 3,5 раза, до 15,2 млн тонн.

Востріков додав, що апарат управління АМПУ моніторить та обліковує об’єкти, пошкоджені під час обстрілів з 24 лютого.

«На сьогодні – це близько 50 об’єктів в Одеській та Миколаївській областях. Частину з них уже відновили. Загальні збитки становлять близько 14 млрд грн», – сказав керівник АМПУ.

Він наголосив, що точніша інформація буде зрозуміла після того, як Збройні Сили України звільнять окуповані території. «Якась частина майна напевно вже не підлягатиме відновленню, але це означає лише те, що ми побудуємо нову інфраструктуру, яка буде кращою та технологічнішою. А заплатити за це має Росія», – сказав Востріков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom