Російський «Аерофлот» визнав арешт 13 літаків через санкції

Share

Російський «Аерофлот» офіційно визнав факт арешту літаків країни-агресора. Літаки були заарештовані у зв'язку з санкціями, запровадженими через повномасштабний напад РФ на Україну

Факт арешту визнав гендиректор «Аерофлоту» Сергій Александровський, повідомляє «УНІАН» із посиланням на російські медіа.

За словами Александровского, під арешт потрапили 13 з 357 літаків авіакомпанії. Більшу частину лайнерів країни-агресора заблокували під час техобслуговування або вильотів за кордон.

«По парку «Аерофлоту» зараз облікова кількість -180 суден з урахуванням заблокованих, в розкладі – близько 150», – заявив Александровський.

Вперше рішення обмежити польоти Росавіація ухвалила перед повномасштабним вторгненням в

Після повномасштабного російського військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Євросоюз, США та низка інших країн запровадили антиросійські санкції, які вдарили по цивільній авіації Росії.

Євросоюз закрив повітряний простір для всіх російських авіакомпаній, а більшість авіаперевізників світу припинили літати в Росію. Крім того, Європа зупинила дію сертифікатів придатності літаків всіх авіакомпаній РФ.

У першому кварталі 2022 року російські авіакомпанії зазнали рекордні за останні 8 років збитки, які досягли 61,1 млрд рублів (близько $1 млрд).

28 березня 2022 року закінчився термін для російських авіакомпаній, які мали повернути понад 400 орендованих літаків на суму майже $10 млрд. Росія визнала, що вкрадені літаки ніколи не зможуть покинути територію РФ.

На 18 листопада 2022 року близько 50 літаків «Аерофлоту» перебували в простої, а половину з них розібрали на запчастини.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom