Deutsche Bahn передав УЗ понад 60 генераторів

Share

Німецький залізничний перевізник Deutsche Bahn відправив «Укрзалізниці» генератори для налагодження роботи в умовах дефіциту електроенергії, спричиненого обстрілами Росією енергетичної інфраструктури

Перша партія нараховує 63 генератори та була відправлена 23 грудня із залізничної станції в Ганновері до Києва. В січні Deutsche Bahn планує передати ще 325 менших, аварійних генераторів, пише «Європейська правда».

Передання є безоплатною допомогою «Укрзалізниці».

Як пояснив генеральний директор Deutsche Bahn Ріхард Лутц, генератори забезпечать електроенергію та опалення на залізничних станціях і ремонтних заводах, а також використовуватимуться безпосередньо в поїздах.

325 аварійних електрогенераторів, які «Укрзалізниця» отримає в січні, будуть використовуватися для забезпечення електроенергією пасажирів та робочих місць українських залізничників.

У вересні Deutsche Bahn та «Укрзалізниця» підписали меморандум про взаєморозуміння, в якому домовились про довгострокове партнерство. Насамперед ідеться про допомогу в повоєнній відбудові залізничних шляхів і модернізації вантажних коридорів і терміналів.