УЗ домовилася про відтермінування виплат по євробондах на $895 млн

Share

Пропозиція «Укрзалізниці» відстрочити на два роки виплати за належними погашенню в липні 2024 року та липні 2026 року єврооблігаціям відповідно на $594,9 млн і $300 млн отримала остаточне схвалення необхідної кількості їхніх власників

Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін, передає «Інтерфакс-Україна».

«Дякую всім власникам облігацій за довіру та підтримку. І фінансовій команді «Укрзалізниці» за нелегку працю. І уряду за підтримку. І радникам із Dragon Capital і JP Morgan за мудрість. Продовжуємо працювати», – повідомив він.

«Укрзалізниця» завершила переговори з власниками облігацій щодо реструктуризації облігацій на $895 млн. Виплати будуть відкладені на два роки. Рішення, підтримане Кабінетом міністрів та Міністерством фінансів, JP Morgan та Dragon Capital, забезпечить стабільні пасажирські та вантажні перевезення», – зазначив очільник Мінрозвитку Олександр Кубраков.

У біржовому повідомленні зазначається, що всі зміни до випусків набудуть чинності найближчим часом після виплати власникам єврооблігацій винагороди за згоду відстрочити виплати у розмірі 0,5% від номіналу.

Згідно з оприлюдненою 5 грудня пропозицією, термін погашення єврооблігацій-2024 пропонувалося перенести з 9 липня 2024 року на 9 липня 2026 року, єврооблігацій-2026 – з 15 липня 2026 року до 15 липня 2028 року, виплата купонів раз на півроку.

Компанія запропонувала невелику плату – 0,5% від номіналу.

На відстрочені купонні платежі також нараховуються відсотки за поточними ставками, які емітент може або виплатити повністю або частково у зазначені два роки, або капіталізувати.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom