Швеція інвестуватиме у відновлення України в 2023 році

Share

У 2023 році Швеція інвестуватиме у відновлення України через програми Світового банку та ЄБРР

Про це заявила віце-прем’єр-міністр – міністерка енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Ебба Буш, передає прес-служба Міністерства енергетики України під час онлайн-зустрічі з очільником українського відомства Германом Галущенком.

Галущенко підкреслив, що Росія продовжує завдавати масованих атак на енергетичний сектор України, завдаючи удари, зокрема, по об’єктах теплової та гідрогенерації.

«Росіяни намагаються роз’єднати нашу енергосистему, унеможлививши передачу електроенергії з одної частини країни в іншу. Однак українські енергетики роблять неймовірне, і проводячи ремонти 24/7, відновлюють електропостачання знову і знову», – підкреслив міністр.

Він зазначив, що проведення такої кількості ремонтних робіт швидко спустошує склади матеріалів та обладнання, які надаються Україні міжнародними партнерами.

Буш наголосила, що Швеція вже направила Україні понад 180 тонн допомоги енергетичному сектору, яка включає, зокрема, дизель-генератори.

Також міністерка зазначила, що у 2023 році шведська сторона інвестуватиме у відновлення України через програми Світового банку та ЄБРР.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom