Словаччина зможе відправляти в Україну нафтопродукти з російської сировини

Share

Словаччина отримала дозвіл ЄС на експорт нафтопродуктів з російської сировини в Україну, заявив міністр економіки країни Карел Хірман

За його словами, ЄС звільнив Словаччину від санкцій, які набудуть чинності після 5 лютого, завдяки чому Slovnaft зможе експортувати нафтопродукти в Україну, повідомляє «УНІАН» із посиланням на Reuters.

«Нам вдалося домовитися про звільнення Словаччини, Slovnaft від режиму санкцій, який набуде чинності після 5 лютого. Завдяки цьому звільненню Slovnaft зможе експортувати всі нафтопродукти не лише в Чехію, але і в Україну… що допоможе стабілізувати виробничі та операційні результати нашого нафтопереробного заводу Slovnaft в наступному році», — заявив Хірман.

Словаччина отримує майже 100% сирої нафти з Росії трубопроводом «Дружба», який проходить через Україну. Але Slovnaft планує скоротити цю частку приблизно до 60% в наступному році, щоб зберегти свій потенціал для експорту на інші ринки.

Нафтопровід «Дружба» є найбільшим у світі нафтопроводом і основним маршрутом, по якому сира нафта потрапляє до Німеччини. Його загальна протяжність становить близько 5200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Росії до Білорусі, де розгалужується на дві лінії: Північну (Білорусь, Польща і Німеччина) і Південну (Україна, Чехія, Словаччина та Угорщина).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom