США хочуть виділити майже $45 млрд термінової допомоги Україні, – Reuters

Share

Учасники переговорів у Конгресі США 19 грудня представили законопроєкт про фінансування уряду на $1,7 трлн

Документ передбачає майже $45 млрд додаткової допомоги Україні та союзникам по НАТО, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuters.

Загальний обсяг фінансування, запропонований у законопроєкті, перевищує приблизно $1,5 трлн, виділених у попередньому році.

Лідери Сенату та Палати представників планують ухвалити законопроєкт і надіслати його на підпис президенту Джо Байдену до кінця тижня, щоб забезпечити відсутність перерв у діяльності уряду.

Протягом місяців демократи та республіканці сперечалися про те, скільки грошей слід витратити на військові та невійськові програми, зазначає видання.

До законопроєкту включено $44,9 млрд на екстрену допомогу Україні та союзникам по НАТО. Ці кошти хочуть виділити на додаток до рекордних $858 млрд оборонних витрат на наступний рік.

Невдача з ухваленням документа може призвести до часткового припинення роботи уряду напередодні Різдва, і, можливо, до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть під контроль Палату представників 3 січня.

Учасники переговорів працювали протягом вихідних, щоб внести останні поправки до законопроєкту, який ще може бути змінений Палатою представників або Сенатом.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom