Російські акції показали найбільше в світі річне падіння

Share

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну російські акції продемонстрували рекордне падіння, оскільки російські інвестори не змогли врятувати внутрішній ринок РФ

Як повідомляє Bloomberg, російські акції були виключені зі світових індексів, а біржові фонди, що відстежують акції країни, були або заморожені, або закриті, передає «УНІАН».

«Вторгнення в Україну призвело до падіння російських акцій у лютому. Майже 10 місяців потому, відновлення виглядає далекою перспективою після того, як санкції спровокували відтік інвесторів і зробили акції найгіршими в світі», – пише агентство.

Як йдеться в матеріалі, місцеві інвестори не змогли врятувати внутрішній ринок від падіння, викликаного війною, навіть попри те, що більшості іноземців все ще заборонено продавати місцеві акції, якими вони володіють.

Як зазначається в матеріалі, російський індекс MOEX, що розраховується в рублях, впав на 44%, що є самим стрімким річним падінням з 2008 року. «Зі зростанням напруженості війни, втрати можуть бути ще більшими», – зазначає Bloomberg.

Акції ПАТ «Лукойл» і ПАТ «Газпром» впали на 30% і 53% відповідно в цьому році. Найбільший банк, ПАТ «Сбєрбанк Росії», впав на 54%.

«Російські акції відображають похмурі перспективи, оскільки західні санкції починають тиснути на внутрішню економіку», – сказав старший валютний аналітик InTouch Capital Markets Ltd Петро Матіс.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom