Deutsche Bahn хоче продати свій логістичний бізнес

Share

Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn AG збирається виставити на продаж логістичний підрозділ DB Schenker, який можна оцінити в 20 млрд євро, йдеться в повідомленні компанії, пише Інтерфакс-Україна.

Наглядова рада компанії схвалила цей план. Надходження від продажу DB Schenker "повністю залишаться в Deutsche Bahn і дозволять їй істотно скоротити борг".

"Конкретна дата початку процесу продажу активу поки не визначена й залежатиме від ділового середовища. DB Schenker буде продано тільки в тому випадку, якщо це буде вигідніше фінансово порівняно з його збереженням у складі Deutsche Bahn", – наголошується в повідомленні.

Борг Deutsche Bahn складає близько 30 млрд євро, і компанія планує продовжувати інвестувати в модернізацію інфраструктури.

За даними Bloomberg, Carlyle Group Inc. та CVC Capital Partners обговорюють можливість подання спільної заявки на купівлю DB Schenker. Серед інших потенційних інвесторів називають Advent International, Bain Capital і Blackstone Inc.

Група Deutsche Bahn надає послуги з перевезення вантажів та пасажирів та логістичні послуги. Штат перевищує 330 тис. осіб, із яких близько 220 тис. працюють у Німеччині. Основний бізнес DB зосереджений у Німеччині, де концерн займається залізничними та автобусними перевезеннями пасажирів, а також транспортуванням вантажів залізницею. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom