ВВП на душу населення необхідно збільшити втричі, – Мінекономіки

Share

Україна має здійснити потрійний стрибок в економіці – від перехідної (транзитної) до тієї, що розвивається, зокрема, збільшити валовий внутрішній продукт на душу населення з $4 тис. до $12 тис

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін під час міжнародного форуму «Креативна Україна: Сила стійкості», передає «Бізнес.Цензор».

«Україні потрібно зробити потрійний стрибок – від перехідної економіки до тієї, що розвивається. Є дуже чіткий критерій. Це обсяг ВВП на душу населення. До війни ми мали показник у $4 тис. Наше завдання – збільшити цей показник втричі – до $12 тис. Це той мінімальний рівень, від якого економіка вважається такою, що розвивається», – зазначив він.

На думку урядовця, такий стрибок можна здійснити тільки через шлях України до Європейського Союзу, а також активне підприємництво та зміну свідомості українців.

«Економіка й економічне зростання – це результат щоденної підприємницької діяльності мільйонів людей. На сьогодні принципово важливо цей процес продовжувати і нарощувати. Ворог хоче, щоб ми зупинились та нічого не продукували, не виробляли та не експортували. Бо тоді це «економічна смерть». Цього робити не можна», – пояснив Кудін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom