Кабмін звільнив від мита і ПДВ імпорт комплектуючих для виробництва генераторів

Share

Кабінет Міністрів звільнив від імпортного мита і ПДВ комплектуючі для виробництва в Україні генераторів та іншого енергетичного обладнання, повідомив заступник керівника Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

«Цим своїм кроком уряд виправив своє попереднє однобоке рішення, коли він звільнив від імпортного мита і ПДВ готові імпортні генератори і інше обладнання, але не звільнив від них комплектуючі, з яких відповідні товари виготовляються в Україні. Чим поставив внутрішніх виробників в завідомо гірше становище в порівнянні з імпортерами», – зазначив народний депуат.

Відтепер у імпортерів є можливість без мита і ПДВ завозити не тільки готові товари, але і компоненти для них. Це сприятиме виробництву відповідних товарів в Україні, зазначив депутат, оскільки відповідні виробники працюють в Україні.

«Робота для українських громадян і замовлення для українських підприємств, які своїми податками наповнюють бюджет, є запорукою нашої економічної стійкості», – додав Кисилевський.

Після того, як Кабмін скасувати мита й ПДВ на імпортні генератори і ряд найменувань обладнання для потреб енергетики, Кисилевський говорив про необхідність доповнити таке рішення. Зокрема, звільнити від податків та зборів ще й комплектуючі для виробництва енергообладнання, щоб здешевити виробництво в Україні. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom