НАТО обіцяє допомогти Україні пройти зимовий період

Share

НАТО заявляє про готовність допомогти Україні захищатися від Росії «стільки, скільки буде потрібно», повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг перед зустріччю глав МЗС країн НАТО в Бухаресті

Він зазначив, що члени організації з безпеки з 30 країн доставляють в Україну паливо, генератори, медикаменти, зимове спорядження і пристрої для придушення дронів, передає «УНІАН» із посиланням на The Washington Post.

За словами Столтенберга, з наближенням зими знадобиться набагато більше допомоги, особливо у зв'язку з атакою Росії на енергетичну інфраструктуру України.

«НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми не відступимо. Союзники надають безпрецедентну військову підтримку, і я очікую, що міністри закордонних справ також погодяться посилити нелетальну підтримку», – зазначив Столтенберг.

«Більшість воєн закінчуються переговорами. Те, що відбувається за столом переговорів, залежить від того, що відбувається на полі бою. Тому найкращий спосіб підвищити шанси на мирне рішення-підтримати Україну», – заявив Столтенберг.

10 жовтня 2022 року Російська Федерація розпочала атаки на об'єкти критичної інфраструктури України. Лише за добу пошкоджено 30% енергетичної інфраструктури України. З 10 жовтня атаки на об'єкти критичної інфраструктури не припинялися. 23 листопада Росія знову вдарила по енергосистемі України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom