Енергосистема України поступово відновлюється після масованого обстрілу, – «Укренерго»

Share

Енергосистема України поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів 23 листопада, повідомила прес-служба НЕК «Укренерго»

«Ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. Енергосистема Україні і Молдови нині об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею», – сказано в повідомленні.

«Укренерго» зазначило, що в Україні ситуація залишається складною, але контрольованою.

«Це означає, що «Укренерго» реалізує відповідний протокол дій щодо повернення блоків електростанцій в роботу, та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо», – додали в компанії.

В «Укренерго» додали, що через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак.

«Всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро- та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує зменшення дефіциту в системі», – додали в компанії.  

Втім, за даними «Укренерго», дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься.

«Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах, «Укренерго» продовжує застосовувати графіки обмежень споживання», – додали в компанії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom