Місія МВФ щодо України завершила роботу: результати

Share

Місія Міжнародного валютного фонду щодо України, що працювала в онлайн-режимі з 11 до 22 листопада, завершила роботу

За підсумками роботи досягнуті угоди на рівні персоналу (Staff-Level Agreement, SLA) щодо умов Моніторингової програми із залученням Ради МВФ (Program Monitoring with Board Involvement, PMB), повідомив Національний банк України.

«Відповідна угода є необхідною передумовою розгляду керівництвом МВФ питання щодо затвердження моніторингової програми та обговорення цього питання Радою виконавчих директорів МВФ. Належна реалізація Україною зобов'язань за цією програмою допоможе перейти до нової програми МВФ, що передбачатиме фінансування», – сказано в повідомленні.

За результатами перемовин Національний банк має оновити стратегію фінансового сектору, що передбачатиме оцінку стійкості банківської системи, концепцію рекапіталізації та роботи з непрацюючими кредитами, а також розробити подальші плани забезпечення безперебійного функціонування фінансового сектору.

«Ми й надалі відчуваємо підтримку з боку МВФ та, я переконаний, маємо спільну позицію щодо подальшої співпраці. Зі свого боку, підтверджую, що ми готові до роботи за новою програмою й до виконання закладених до неї зобов'язань для збереження макрофінансової стійкості нашої країни», – наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom