Ринок труб США залишиться надмаржинальним до кінця 2023 року

Share

Американський ринок продовжить генерувати найбільшу маржу для постачальників нафтогазових (OCTG) труб до кінця 2023 року, оскільки дисбаланс між попитом та пропозицією посилиться

Причина – введення антидемпінгових мит на продукцію із Мексики, Аргентини, РФ та Південної Кореї. Торік ці країни формували майже 40% від усього OCTG-імпорту до США – 1,05 млн. т із загальних 2,7 млн. т.

Світовий лідер Tenaris заявив, що збільшуватиме виробництво на своїх американських заводах, оскільки імпорт з Мексики та Аргентини не буде економічно доцільним через мита. Компанія управляє 11 заводами та 4 сервіс-центрами у США та ще 2 підприємствами в Канаді. Французька Vallourec також бачить дефіцит OCTG у Північній Америці у 2023.

За 9 місяців 2022 року компанії збільшили продажі у Північній Америці: Tenaris у 2,2 рази, до $4,691 млрд; Vallourec  – у 2,6 рази, до $1,353 млрд.

Український імпорт сталевих труб, зокрема, і OCTG, звільнений від сплати 25%-го мита у США до травня 2023 року, але досі має сплачувати 27,8%-е а/д мито. Українська делегація на чолі із міністеркою економіки Юлією Свириденко під час візиту до США на початку листопада запропонувала продовжити звільнення від податкових тарифів принаймні до кінця 2024 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom