НКРЕКП схвалила підвищення тарифів обленерго на 30-60% з 1 січня

Share

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних слуг, схвалила підвищення тарифів на розподіл електроенергії для 26 операторів системи розподілу у середньому на 30-60% з 1 січня 2023 року

Відповідні проєкти рішень НКРЕКП схвалила 18 листопада, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Остаточно тарифи будуть скориговані та затверджені після додаткових обговорень зацікавлених сторін.

Як випливає з дискусій щодо очікуваного підвищення тарифів для ОСР, ключовими причинами необхідності підвищення тарифів вказано падіння рівня оплати електроенергії в умовах війни, майбутнє зростання тарифів на передачу та диспетчеризацію для НЕК «Укренерго», а також очікуване зростання ціни електроенергії на спотовому ринку, що вимагатиме компенсації дефіциту оборотних коштів ОСР, зокрема для можливості її закупівлі з метою компенсації технологічних втрат.

Це вже третій сценарій можливого перегляду розмірів тарифів для ОСР, який регулятор узгодив восени цього року. Спочатку тарифи для обленерго планувалося підвищити з 1 грудня 2022 року на 42,9-94,3% за першим класом напруги та на 35,3-76,3% – за другим.

Востаннє НКРЕКП переглядала тарифи для ОСР на засіданні 17 грудня 2021 року, ухваливши рішення про їх незначне підвищення з 1 січня 2022 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom