Туреччина наполягатиме на продовженні «зернової угоди» на рік

Share

Туреччина докладатиме зусиль, щоб продовжити дію домовленостей в рамках «Чорноморської зернової ініціативи» одразу на рік

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив на полях саміту G-20 в Індонезії, повідомляє «Укрінформ».

«Постачання добрив, аміаку обговоримо на зустрічі з (президентом РФ Володимиром Путіним – Ред.) Путіним. Ми будемо намагатися збільшити термін до одного року», – сказав Ердоган.

Він наголосив на тому, що налагодження роботи «зернового коридору», дозволило відправити на світовий ринок 11 млн тонн зерна.

«Ми продовжуємо нашу діяльність для того, щоб зерно потрапляло до країн, які його найбільше потребують, особливо в Африці», – сказав Ердоган.

Довідка. Угоди про створення «зернового коридору» були підписані 22 липня у Стамбулі у присутності президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша. Підписи під двома відповідними документами поставили представники України, Росії, ООН та Туреччини. Йдеться про розблокування трьох українських портів: «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Термін дії домовленостей спливають 19 листопада, однак він може бути автоматично продовжений ще на 120 днів у випадку, якщо жодна із сторін не заперечуватиме проти цього.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom