Українців попередили про аварійні відключення світла ще протягом кількох днів

Share

Аварійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати ще протягом двох-трьох днів

У різних регіонах без електрики залежно від годин лишається від 2 до 4 мільйонів абонентів, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону, повідомляє «Укрінформ».

«Учора на вечір у нас було відключено близько 10 мільйонів абонентів. Зараз цифра набагато менша, на ранок була близько 2 мільйонів. Зараз уведені практично в усіх областях як погодинні графіки відключень, так і бувають аварійні відключення, адже ми ще стабілізуємо систему, ще відключені кілька мільйонів споживачів: цифра від 2-х до 4-х мільйонів, у залежності від години міняється», – сказав він.

За словами Тимошенка, нині стоїть завдання перед енергетиками вийти на рівень електропостачання, який був минулого тижня. Водночас він проінформував, що у деяких містах і областях, а саме місті Києві, Київській, Львівській і Хмельницькій областях уже вийшли на такі графіки.

Заступник керівника ОП пояснив, що аварійні відключення, які спричинені вчорашньою ракетною атакою РФ, можуть бути протягом двох-трьох днів, оскільки різні об’єкти мають різний ступінь руйнування.

Нагадаємо, 15 листопада по території України випустили понад 90 ракет, понад 70 з них збили сили ППО, однак решта завдала ударів по 15 об’єктам у різних областях. Зранку 16 листопада «Укренерго» запровадило графіки погодинних відключень по всій Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom