РФ погодиться продовжити «зернову угоду», – Bloomberg

Share

Росія погодиться продовжити угоду про експорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з портів Чорного моря за посередництва ООН

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на чотири джерела, передає «Бізнес.Цензор».

Росія, швидше за все, дозволить продовжити угоду після закінчення терміну її дії 19 листопада. Співрозмовники агентства не уточнили, чи намагатиметься Росія додати нові умови в обмін на продовження чи будь-які інші деталі.

Угода, укладена наприкінці липня Туреччиною та Україною, відновила морський експорт з України після того, як РФ заблокувала порти країни після свого вторгнення. Вона була укладена на 120 днів, які закінчуються 19 листопада. Угода передбачає автоматичне продовження ще на 120 днів, якщо жодна зі сторін не вирішить її розірвати або змінити.

У тандемі з початковою угодою ООН зобов’язалася допомогти забезпечити безперешкодний експорт російського продовольства та добрив.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що «зернова ініціатива» має бути безстроково продовжена. До неї, за словами глави держави, також необхідно залучили ще два порти у Миколаївській області.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom