Правоохоронці проводять слідчі дії в «Укрнафті»: офіційна інформація

Share

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо ухилення від сплати податків керівництвом одного з найбільших нафтопереробних заводів України, повідомляє прес-служба Бюро економічної безпеки

За даними БЕБ, до схеми також залучена група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали.

«Їхнім власником є один з олігархів України», – сказано в повідомленні.

Встановлено, що протягом 2019-2022 років службові особи кількох підприємств ймовірно занизили податкові зобов’язання з акцизного податку. Зокрема, приховували та не відображали у податковій та бухгалтерській звітності фінансово-господарські операції. За інформацією БЕБ, ухилення від сплати податків може становити понад 700 млн грн.

«В офісних приміщеннях та на нафтопереробному заводі проводяться санкціоновані обшуки з метою отримання документальної доказової бази та унеможливлення знищення предметів та документів, які підтверджують ухилення від сплати податків на понад 700 млн грн. Також перевіряється інформація щодо можливих порушень, скоєних з метою збільшення прибутку під час виготовлення пального. Детективи проводять забір зразків палива для відповідної експертизи», – сказано в повідомленні.

Розслідування триває за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів).

У прес-службі «Укрнафти» повідомили, що з 20:00 8 листопада «центральний офіс ПАТ заблокований озброєними людьми».

«Сьогодні вранці співробітники та керівники компанії не допущені на робочі місця», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom