Німецькі металурги прогнозують зниження цін на сталь

Share

Німецькі виробники та трейдери прогнозують зниження цін на сталеву продукцію протягом листопада на фоні слабкого попиту та корекції цін на енергоносії

Про це повідомляє Eurometal з посиланням на опитування S&P Global, передає «ГМК-Центр».

Індекс цін у листопаді становив близько 35 пунктів у порівнянні з 41 пунктом у жовтні: трейдери та виробники налаштовані більш негативно щодо короткострокових цінових тенденцій.

«Заводи почали рік вдало і розуміють, що навіть за поточних низьких цін і слабкого попиту було б краще завантажити виробничі лінії, навіть якщо це й далі знижуватиме ціни», – зазначає німецький дистриб’ютор плоского прокату.

На 3 листопада 2022 року ціни північноєвропейського гарячекатаного рулону оцінювалися в 650 євро/т франко-завод у Рурі.

Ринок очікує, що ціни в листопаді будуть більш стабільними, але їх зростання очікувати ще зарано. Виробники мають побачити позитивні настрої споживачів, щоб це відбулося. Але й різких знижень на фоні слабкого попиту очікувати не варто.

«Ми сподіваємось на стабільність цін на енергоносії. Раніше відбулася значна корекція вартості електроенергії за рахунок втручання з боку європейських урядів. На фоні цього найближчим часом тенденції на ринку сталі мають врівноважитися», – зазначає виробник сталі.

Індекс прогнозу виробництва сталі у листопаді зріс на 45 пунктів у порівнянні з 28 пунктами в жовтні. Це вказує на те, що рівень виробництва буде стабільним без ознак збільшення робочих потужностей заводів.

Очікується, що виробничі запаси протягом місяця будуть знижуватися. Загальний індекс інвентаризації у листопаді становив близько 33 пунктів у порівнянні з 43 пунктами у жовтні. Сталеливарні заводи відзвітували, що їх запаси зараз на рівні двох місяців.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom