Боррель запевнив у подальшій підтримці України з боку ЄС

Share

Україні за лінією Європейського Союзу вже виділені понад 22 млрд євро, ЄС продовжить надавати підтримку всіма можливими способами

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель за підсумками наради міністрів закордонних справ держав G7, передає «Бізнес.Цензор».

«Разом з нашими державами-членами ЄС мобілізував понад 19 млрд євро на економічну, соціальну та фінансову стійкість України та 3,1 млрд євро на військову підтримку. Наша допомога також передбачає технічну підтримку з ремонту енергетичної інфраструктури та забезпечення додаткового вироблення електроенергії. Ми збільшимо і нашу гуманітарну допомогу, яка стала ще актуальнішою у зв'язку із наближенням зими», – повідомив Боррель.

За його словами, «підтримка економіки України на плаву залишається ключовим завданням». Він нагадав озвучену раніше обіцянку Єврокомісії виділити фінансовий пакет у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць на загальну суму до 18 млрд євро, щоб значно покрити потреби України у фінансуванні на 2023 рік.

Боррель також наголосив на необхідності продовження після 19 листопада угоди щодо забезпечення експорту сільськогосподарської продукції у світі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom