ЄС готовий надати Україні допомогу у розмірі до 18 млрд євро

Share

Європейський Союз планує запропонувати Україні допомогу у розмірі до 18 млрд євро, повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським

За даними ЄК, під час розмови «основна увага розмови була зосереджена на забезпеченні фінансової підтримки України на найближчі місяці», передає УНІАН.

«Президент фон дер Ляєн повідомила президенту Зеленському, що цього тижня вона запропонує значний фінансовий пакет від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, що на загальну суму становить до 18 млрд євро, що значною мірою сприятиме покриттю потреб України у фінансуванні на 2023 рік», – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що йдеться про підтримку у формі пільгових довгострокових позик із покриттям процентних витрат. Також зазначається, що фінансовий пакет ЄС має супроводжуватися подібною підтримкою інших великих донорів.

Лідери також говорили про важливість забезпечення експорту української сільськогосподарської продукції.

Крім того, йшлося про плани розширення пропускної спроможності доріг між Україною та ЄС, які з початку війни використовувалися для транспортування українського сільськогосподарського та несільськогосподарського експорту.

Крім того, лідери обговорили посилення санкцій, а також негативну роль підтримки Іраном агресії Росії та способи відповіді.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom