«Нафтогаз» отримав у 2 кв. прибуток в сумі 420 млн грн

Share

У другому кварталі 2022 року НАК «Нафтогаз України» отримав 420 млн грн прибутку, повідомляє прес-служба компанії з посиланням на консолідовану фінансову звітність за перше півріччя

«У звітності окремо показаний фінансовий результат за другий квартал 2022 року – прибуток за цей період склав 420 млн грн. Загальний збиток за перше півріччя склав 57 159 млн грн. Відповідно, збиток за перший квартал 2022 року склав 57 579 млн грн», – сказано в повідомленні.

Основними факторами збитку компанія називає «додаткові відрахування до резерву сумнівної заборгованості, пов’язані зі зниженням оцінки платоспроможності контрагентів компанії внаслідок початку повномасштабної війни, а також негативна різниця між закупівельною вартістю імпортованого газу та ціною його реалізації у відповідності до покладених на компанію державою спеціальних обов’язків».

Також фактором збитковості у першому кварталі були руйнування активів внаслідок обстрілів з боку Росії.

«При цьому, починаючи з квітня, попри активні бойові дії компанія змогла адаптуватися до нових умов і забезпечила прибуток 420 млн грн у другому кварталі 2022 року. Цього вдалося досягнути, зокрема через скорочення витрат та законодавче врегулювання проблеми компенсації за покладені державою на компанію спеціальні обов’язки», – сказано в повідомленні.

У прес-службі зауважили, що у відповідності до фінплану «Нафтогазу» на 2022 рік за результатами року передбачений прибуток 91,8 млрд грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom