У рамках «зернової угоди» рух суден 2 листопада не запланований

Share

Представники України, Туреччини та ООН погодилися не планувати будь-який рух суден 2 листопада в рамках чорноморської «зернової угоди»

Про це повідомляє Секретаріат ООН при Спільному координаційному центрі в рамках «зернової ініціативи», передає «Бізнес.Цензор».

У заяві секретаріату йдеться, що 1 листопада інспектори ООН і Туреччини завершили 36 перевірок на борту залучених для перевезення української аграрної продукції суден.

«Секретаріат ООН повторює, що переміщення та перевірки суден, які здійснюються після того, як Російська Федерація призупинила участь у імплементаційних заходах у Спільному координаційному центрі, є тимчасовим і надзвичайним заходом», – зазначається у повідомленні.

Станом на 1 листопада, загальний тоннаж зерна та продуктів, переміщених з українських портів у рамках Чорноморської зернової ініціативи, становить понад 9,7 млн ??тонн.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «зернової ініціативи». 

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 31 жовтня заявив, що країна докладатиме зусиль щодо пошуку розв'язання глобальної продовольчої кризи.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom