«Зерновим коридором» за два дні пройшли 17 суден

Share

За два дні гуманітарним коридором у рамках «зернової ініціативи» в обидва напрямки пройшли 17 суден, з них два – до українських портів під завантаження, повідомляє Міністерство інфраструктури України

1 листопада з портів «Чорноморськ» та «Південний» вийшли ще три судна з 85 тис. тонн агропродукції для країн Африки та Європи. Серед них балкер BOMUSTAFA O з 22,8 тис. тонн пшениці для Лівії та NIMET TORLAK з 12,6 тис. тонн шроту для Марокко.

Українські порти прийняли два танкери під завантаження олією для Йорданії та Румунії.

«Завдяки тому, що ООН та Туреччина збільшили кількість інспекційних груп до десяти, Спільний координаційний центр 31 жовтня перевірив 46 суден з 1,7 млн тонн української агропродукції, які вже вирушили до портів призначення. Черга із суден в Босфорі, які очікують на інспекцію, скоротилася до 147 суден як на вихід, так і на вхід», – сказано в повідомленні.

Загалом за три місяці реалізації «Зернової ініціативи» 422 судна експортували майже 10 млн тонн агропродукціі. «Цей обсяг міг би бути на 30-40% більше, якби РФ не блокувала інспекції в Босфорі», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom