Україна звернеться до партнерів з проханням про енергообладнання, – Шмигаль

Share

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль планує просити міністрів енергетики країн-партнерів розглянути можливість постачання, продажу чи надання енергетичного обладнання, якого потребуватиме держава у зв’язку з обстрілами енергетичної інфраструктури з боку РФ

Про це голова уряду сказав на спільній з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою пресконференції в Києві, повідомляє «Укрінформ».

«Зараз, у зв’язку з ракетними обстрілами енергетичної інфраструктури, ми будемо потребувати запасних частин для наших енергетичних об’єктів, енергетичної інфраструктури. І буду просити міністрів енергетики на своєму рівні прокомунікувати можливість поставити, продажу або надання Україні відповідного стандарту енергетичного обладнання – трансформаторів, обладнання для розподільчих станцій. Це окрема розмова і окремий діалог, який, я переконаний, будемо вести з чеським урядом досить ефективно і плідно», – сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання, якої допомоги потребує Україна від західних партнерів.

Також він додав, що Україна потребує зброї, санкції та фінансів.

«Зброя в першу чергу, ми маємо цю підтримку від Чехії. Санкції в другу чергу – ми маємо цю підтримку від Чехії в абсолютно повному масштабі і навіть ініціативно, тому що санкції не дадуть спроможності Росії фінансувати цю війну. І звичайно третя частина – це фінанси, для того, щоб отримати макрофінансову стабільність нашої країни. Тобто це три речі, які ми маємо від Чехії. І, звичайно ж, підтримка чеського народу, підтримка українських біженців, підтримка чеського уряду, за яку ми надзвичайно вдячні», – підкреслив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom