Україна і партнери погодили рух 14 суден із зерном

Share

Київ, Анкара та ООН узгодили рух 14 суден у Чорному морі 31 жовтня в рамках «чорноморської ініціативи». Росію про узгодження руху повідомили

Про це повідомляє «Голос Америки».

«ООН, Туреччина та Україна погодили план руху 14 кораблів на понеділок і повідомили Росію «відповідно до встановлених процедур», — йдеться у повідомленні Координаційного центру.

21 судно очікує на використання коридору, у тому числі зафрахтоване WFP судно з 30 тис. тонн пшениці, призначених для країн Африки.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. Там зазначили, що рішення ухвалене «з урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великої Британії теракту проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних судів, залучених у забезпеченні безпеки «зернового коридору».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Європейський Союз закликав Росію скасувати рішення про призупинення участі у реалізації угод «зернової ініціативи».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom