Baykar планує побудувати завод в Україні за два роки

Share

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників в Україні за два роки

Про це повідомив виконавчий директор компанії Baykar Халук Байрактар, передає «Укрінформ» із посиланням на Reuters.

«Наш план реалізується. Зараз у нас є архітектурний проєкт. Фаза детального проєктування закінчена. І ми рухатимемося власне до будівництва. Протягом двох років ми хотіли б його закінчити», — сказав Байрактар у кулуарах оборонної виставки SAHA в Стамбулі.

Він також зазначив, що в цьому році його компанія, що виробляє безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 та Akinci, отримає близько $1 млрд експортних доходів, що приблизно на 50% більше, ніж було торік. За словами Байрактара, отримані кошти компанія вкладе в розширення виробничих ліній.

«Наші виробничі потужності з TB2 становлять 20 одиниць на місяць. На 2023 рік наша ціль – робити мінімум 30 одиниць на місяць», — сказав він.

Байрактар також заявив, що дослідження та розробка швидкого безпілотного винищувача Kizilelma, який, на думку аналітиків, має значно розширені можливості для повільних розвідувальних і ракетоносних безпілотних літальних апаратів, також пожвавляться. За його словами, перший політ цього винищувача очікується в найближчі місяці.

Він також додав, що випробування безпілотника TB3, що є версією TB2, адаптованою до короткої злітно-посадкової смуги, будуть завершені до кінця 2023 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom