Гендиректор Baykar розповів про плани компанії в Україні

Share

Турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні не лише завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й дослідницький центр

Про це повідомив генеральний директор Baykar Халук Байрактар, передає УНН.

«Ми бачимо Україну своїм стратегічним партнером. У нас є довгострокові плани щодо проєктів із Україною, і у нас було багато проєктів насправді. Baykar розпочав будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де ми хочемо виробляти всі системи. Не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення – усе, що ми робимо тут (в Туреччині – Ред.)», – заявив Халук Байрактар.

За словами гендиректора, наразі просуваються інвестиційні плани для укладення цих угод.

«У нас вже є структура – компанія в Україні. У нас вже є технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України. Але зараз ми хочемо зробити Україну виробничою базою. Це один із наших ідеалів», – додав очільник компанії.

Гендиректор Baykar також наголосив, що жодна інша країна, окрім Туреччини, ніколи не погоджувалася на співпрацю з Україною у сфері ударних БПЛА.

Посол України в Туреччині Василь Боднар раніше повідомив, що завод з виробництва безпілотників «Байрактар» може бути запущений в Україні вже наприкінці 2023 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom