Іноземні компанії збільшили закачування газу в українські сховища у сім разів

Share

З початку жовтня обсяги газу, що нерезиденти зберігають у підземних сховищах України у режимі «митного складу», зросли у сім разів

Про це повідомив очільник оператора газосховищ України АТ «Укртрансгаз» Сергій Перелома, передає «Бізнес.Цензор».

Він пояснив зростання інтересу компаній-нерезидентів до послуг зі зберігання газу в Україні зниженням цін на паливо у Європі на фоні заповнених європейських сховищ.

«На середину жовтня маємо на понад 90% наповнені сховища ЄС, відносно високу температуру повітря і, як наслідок, вигідні цінові спреди. Ціни на газ у Європі останнім часом відчутно знизилися, і це робить його зберігання з подальшим продажем значно вигіднішим», – зазначає Перелома.

Водночас він наголосив, що з іншого буку Україна довела свій статус надійного бізнес-партнера за будь-яких обставин, зокрема, у питанні зберігання газу на Митному складі та його реекспорту.

«Нещодавні гарантії з боку уряду та міністра Германа Галущенка щодо відсутності будь-яких обмежень на реекспорт газу в майбутньому також, упевнений, відіграли свою роль та зміцнили довіру наших партнерів до українських ПСГ», – додав Перелома.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom