Уряд розраховує на зростання економіки у 2023 році на рівні 4,6%

Share

Уряд розраховує на зростання економіки у 2023 році на 4,6%. Згідно з прогнозом, активна фаза бойових дій триватиме шість місяців

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час бізнес-форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу», передає «Укрінформ».

«Наша тактична ціль – повернути економіку на довоєнний рівень, а далі – здійснити той необхідний стрибок, який можна схарактеризувати як «економічне диво». Ми розраховуємо, що в наступному році українська економіка може і буде зростати на рівні 4,6%. Це той розвиток подій, який закладений в основу державного бюджету та базується, в першу чергу, на військовому сценарії, де передбачається активна фаза введення бойових дій протягом шести місяців», – зазначила міністр.

За її словами, уряд визначив чотири ключові напрямки докладання сил. Насамперед йдеться про military-tech, сільське господарство, металургійну промисловість та IT-сектор.

Свириденко уточнила, що також робитиметься фокус на глибинній переробці. Зокрема, нині уряд впроваджує гранти для переробних підприємств в різних секторах на умовах співфінансування: 20% – бізнес, 80% – держава.

«Після заблокування морських портів ми зрозуміли, що необхідно знаходити стимули для переробки тієї чи іншої продукції. Тобто, фізично зменшити обсяги, але не втратити експортну виручку. В нас має бути акцент на глибокій переробці», – додала очільниця Мінекономіки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom