ЄП пропонує збільшити допомогу Україні у 2023 році

Share

Європейський парламент 19 жовтня проголосував за резолюцію про пропозиції щодо бюджету Європейського Союзу на 2023 рік, у якій, серед іншого, пропонує збільшити видатки на допомогу Україні

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на заяву Європарламенту.

Євродепутати відхилили майже всі скорочення, запропоновані Радою ЄС на суму понад 1,6 млрд євро, і тим самим відновили проєкт бюджету до рівня, який запропонований Європейською Комісією.

У контексті підтримки України Європарламент запропонував збільшити бюджет ЄС на 853 млн євро, щоб збільшити фінансування ініціатив, спрямованих на підтримку українських біженців і надання їм гуманітарної допомоги.

Також пропонується збільшити бюджет Інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва із південними та східними сусідами ЄС (на 162 млн євро) та Європейського оборонного фонду й військової мобільності (на 80 млн євро).

Крім того, на 553 млн євро Європарламент пропонує збільшити фінансування ініціатив у сфері енергетики й клімату, а додаткові 225 млн євро – на програми подолання пандемії коронавірусу та її наслідків.

Тепер Рада Євросоюзу має знову розглянути проєкт бюджету на 2023 рік, поки не узгодить свої позиції з євродепутатами.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom