АМКР почав виводити з експлуатації коксові батареї №1 та №2

Share

12 жовтня «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочав процес виведення з експлуатації коксових батарей №1 та №2. Вони є найстаршими на підприємстві. Замість шести батарей на АМКР залишиться чотири. З них зараз працюватимуть дві – №5 та №6, які минулого тижня були введені в роботу після вимушеної зупинки через повномасштабне вторгнення у лютому, повідомила прес-служба АМКР.

Коксові батареї №1 та №2 загальною потужністю 3 000 тонн валового коксу на добу працювали на підприємстві близько 50 років і впродовж усіх місяців воєнного часу. Як зазначила прес-служба, зупинка агрегатів відбувається в рамках інвестиційної програми підприємства з будівництва нових та модернізації діючих агрегатів.

Будівництво нових батарей №№ 5 та 6 завершилося у 2018 році. Їх використання дозволяє покращити якість продукції, збільшити гарячу міцність коксу до 55–60%, зменшити викиди пилу та газів, зазначили в АМКР. За даними компанії, після зупинки старих батарей обсяги викидів від коксохімічного виробництва зменшаться на 37%.

Нові батареї більш газощільні, що виключає втрати газу, а рівень запиленості та загазованості повітря робочої зони знижено на 30%. Встановлена припливно-витяжна вентиляція та кондиціонування, завдяки чому забезпечується ефективний обмін повітря у виробничих приміщеннях.

На коксових батареях №1 та №2 працювало близько 120 працівників. «Кожному співробітникові запропонують наявні внутрішні вакансії, переведення в інші структурні підрозділи та навчання за рахунок підприємства для здобуття нової професії», – зазначила Юлія Заболотна, директор департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, 10 жовтня АМКР повідомив про рішення обмежити споживання електроенергії найбільш енергоємним обладнанням і тимчасово зменшити поточне виробництво через масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури росіянами. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom