Більшість пошкоджених енергооб’єтктів відновлять сьогодні, – Шмигаль

Share

Більшість об'єктів енергетичної інфраструктури, що були пошкоджені внаслідок масованої російської атаки 10 жовтня, відновлять вже сьогодні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

«Частина запрацює завтра. Вже відновлено енергопостачання в місті Суми, йде процес у Житомирі та Харкові. Введений графік аварійних відключень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях», – повідомив він.

Шмигаль звернувся до українців з проханням обмежити споживання електроенергії, особливо у вечірні години, на кілька днів, поки триває відновлення та ремонтні роботи.

«За можливості не вмикайте найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски)», – зазначив очільник уряду.

Вранці 10 жовтня російська армія завдала масованого обстрілу території України. За даними Міноборони, було випущено 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО. У ДСНС повідомляють про 8 загиблих та 36 поранених. Внаслідок російських ударів були пошкоджені 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom